Blog

Krehký jahodový koláčik
Keď príde sezóna jahôd, väčšina z nás si ich najradšej vychutná len tak, čerstvé, prípadne s cukrom či šľahačkou.

Americká klasika Red Velvet
Keď sa ma niekto, kto nikdy predtým Red Velvet nejedol spýta, ako chutí, je dosť ťažké vysvetliť to. Vôbec sa totiž nepribližuje klasickým obláčikovým korpusom.

Čokoládový orieškový koláč s hruškami bez múky
Tento hruškový koláč (jemne pozmenený, pôvodne z Apetit kuchárky) robievam už nejaký ten piatok, takže ho už mám vyšperkovaný.

Voňavý a šťavnatý jesenný jabĺčkový koláčik
Zo dňa na deň sa nám ale riadne ochladilo, však? Už si to normálne pýta nejaký dobrý jabĺčkový recept.

Madelaines s vôňou Provensálska
Levandulová sezóna je v plnom prúde a mňa čakajú aj nejaké svadby ladené do provensálskej noty.

Letný jahodový raw cheesecake
Horúčavy sú nekonečné a verím, že sa Vám nechce zrovna stáť pri sporáku, hoci chuť na sladké Vás neobchádza ani v lete.

Niečo o malom podnikaní, cenotvorbe a na čo si dať pozor
Podnikanie nie je pre každého. Musíte mať na to žalúdok. Na byrokraciu, veľakrát na zákazníkov a tiež na konkurenciu, ktorá často nemá chrbtovú kosť (a väčšinou je to konkurencia neoficiálna).

Pistáciová torta s malinovým krémom „Perzská láska“
Mala som chuť vyskúšať niečo nové, úplne iné. Milujem pistácie, ale vo veľa dezertoch ich nenájdete, takže som si musela vytvoriť nový, vlastný.

Makrónky pre pokročilých
Tento článok vznikol ako prirodzená odpoveď na Vaše nekončiace opakujúce sa otázky ohľadne makróniek.

Mazanec z kysnutého cesta
Mazanec, štedrovečerná vianočka, veľkonočná caletka… Všade tomu hovoríme po svojom, no je to stále to isté – mäkkučké kysnuté cesto nadýchané a jemné ako pavučinka.

Intenzívne čokoládové brownies
Leto nám utieklo ako voda a pomaličky sa blíži september. Viacerých z nás čaká návrat do reality, opäť sa vrátime do zabehnutého stereotypu, deti do škôlok a škôl.

Pavlovka – tá pravá letná láska
Teploty sa konečne šplhajú do závratných výšok, občas kde-tu aj poprší a na stromoch a kríkoch sa to krásne červenie – to je znamenie, že voňavé drobné letné ovocie nás už vrelo očakáva a ponúka široké spektrum využitia, ale aj vitamínov pre naše telo.

Mrkvový koláčik
Keď idem s rodinou do cukrárne, vždy si vyberiem mrkvový koláčik. Mám už samozrejme vytipované také miesta, kde ho robia vynikajúci. Ja som ho robila asi raz v živote, a pritom je to veľmi jednoduchý koláč – zmixovať všetky suroviny, upiecť a hotovo.

Donuty
Na úvod musím podotknúť, že pod pojmom donut v tomto článku rozumieme donut pečený a nie vysmážaný.

Kanadský škoricový bagel
Prvý diel seriálu „národné pečivká“ alias čo sa raz bude podávať ku káve v mojej kaviarni začne v Kanade, kde žije moja rodina.

New York Cheesecake
Tento cheesecake robievam už dobrých 5 rokov, recept som našla v knižke, ktorú mi moja veľmi dobrá kamoška priniesla priamo z New Yorku.

Makrónky
Makrónky ste buď už ochutnali a zamilovali sa, alebo sa na to ešte len chystáte – dá sa snáď inak, keď na Vás vyskakujú z každého druhého fb statusu, instagramu, pinterestu? No nedá 🙂

Dominika Onofrejová
Najčítanejšie blogy
1

Makrónky
Makrónky ste buď už ochutnali a zamilovali sa, alebo sa na to ešte len chystáte – dá sa snáď inak, keď na Vás vyskakujú z každého druhého fb statusu, instagramu, pinterestu? No nedá 🙂
2

New York Cheesecake
Tento cheesecake robievam už dobrých 5 rokov, recept som našla v knižke, ktorú mi moja veľmi dobrá kamoška priniesla priamo z New Yorku.
3

Pistáciová torta s malinovým krémom „Perzská láska“
Mala som chuť vyskúšať niečo nové, úplne iné. Milujem pistácie, ale vo veľa dezertoch ich nenájdete, takže som si musela vytvoriť nový, vlastný.